Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och riv sötpotatisen. Skala och finhacka rödlöken. Sila av kikärtorna i ett durkslag.
Mosa kikärtorna med en gaffel, blanda alla ingredienser till falafeln i en bunke.
Forma till falafelbollar och rulla i sesamfrön. Jobba med vattensköljda händer så är det lättare att forma bollar. Lägg bollarna i en ugnsform smord med olivolja och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.
Hetta upp en stekpanna med 1 tsk olivolja och lite havssalt. Lägg ner osten hel i stekpannan och stek försiktigt ett par minuter tills den är vackert brynt och karamelliserad på ytan, vänd försiktigt och låt steka 1-2 minuter på andra sidan. Ställ av stekpannan från spisen och låt osten värmas rakt igenom, osten ska kännas mjuk och smält när man trycker lätt på mitten. Smaksätt osten med honung och lite pressad citron.
Värm på pitabröden och servera med falafel, stekt brie ärtskott och grönsaksstavar.