Go Back

Frasiga våfflor med brynt smör och rökt lax

Måltid: Lunch, Mellanmål
Portioner: 8

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4,5 dl mjölk
  • 200 g färskrökt lax
  • 1 dl creme fraiche eller kesella
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 knippe dill 30 g
  • 1 citron

Instruktioner

  • Bryn smöret gyllenbrunt och låt svalna 1-2 minuter.
  • Lägg mjöl, salt och bakpulver i en en bunke och vispa till en smet med mjölken.
  • Tillsätt det brynta smöret och vispa in det ordentligt i smeten.
  • Grädda våfflorna och servera varma direkt. Förbered toppingen innan så att våfflorna är varma vid servering .

Topping

  • Skiva laxen och lägg upp på våfflan, klicka ut creme fraiche och avsluta med rödlök, dill och lite pressad citron vid servering.