Go Back

Citronmarinerade kronärtskockshjärtan med bakad lök

Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
  • 3 msk olivolja
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 1 msk färsk eller 1,5 tsk torkad timjan
  • salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°.
  • Slå in lökarna med skal i aluminiumfolie och baka dem i ugnen i cirka 1 timme – de ska bli riktigt mjuka.
  • Dela kronärtskockorna, lägg dem i en ka­strull och tillsätt olja, citronsaft och timjan samt salt och peppar. Värm på svag värme.
  • Tryck ut löken på en tallrik och mosa den med en gaffel. Toppa löken med kronärt­skockshjärtan och ringla till sist över väts­kan från kastrullen.