Go Back

Varma nektariner med ingefära och vitlök

Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 nektariner i stora klyftor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 msk smör + 1 msk olivolja till stekning
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt, svartpeppar eller några stänk grön tabasco till smaksättning

Instruktioner

  • Fräs lök, vitlök och ingefära i smör och olivolja.
  • Tillsätt klyftor av nektariner och låt stekas runt i 1-2 minuter. Tillsätt sherryvinägern och låt puttra under lock på svag värme i 3-4 minuter tills frukten blir lite mjuk och varm. Smaksätt med salt, tabasco och lite svartpeppar.
  • Servera med en härlig bit stekt ryggbiff och grönsallad.