Go Back

Chokladmaräng med blåbär och chokladsås

Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt

Ingredienser

  • Chokladmaräng
  • 3 äggvitor
  • 0,5 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 msk kakao
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl grekisk yoghurt, 10%
  • 300 g blåbär eller andra färska bär
  • Chokladsås

Instruktioner

  • Värm ugnen till 110 grader.
  • Vispa äggvitor och strösocker på högsta hastighet med elvisp i 2–3 minuter, tills massan inte "växer" längre. Sikta ner florsockret och fortsätt att vispa till en fast maräng.
  • Vänd försiktigt ner kakaopulvret så att marängen blir vackert melerad och fin.
  • Skeda upp smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma den till en stor marängbotten. Grädda i ugnen i 60–80 minuter.
  • Vispa grädden fluffig och vänd ner yoghurten.
  • Toppa marängbotten med grädde och färska bär. Ringla till sist över chokladsåsen.