Go Back

Morötter inkokta med fläderbär

Måltid: Tillbehör

Ingredienser

  • 8-10 små morötter gärna olika form och färg
  • 4 klasar höstmogna blålila fläderbär
  • 0,5 vitlök
  • 2 breda strimlor citronskal (använd en potatisskalare)
  • 20 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 3 tsk gräsig olivolja

Instruktioner

  • Skala och lägg morötterna i en kastrull med en halv vitlök, häll på vatten så det knappt täcker och tillsätt, fläderbärklasar, citronskal, smör, salt och pepparkorn.
  • Koka upp alltsammans under lock och låt småsjuda tills morötterna är lagom mjuka.
  • Lyft upp morötterna på ett fat, tillsätt honung och citronsaft i lagen och koka ner den till en sirapsaktig konsistens.
  • Dela morötterna och skeda över den goda såsen. Avsluta med att ringla över en god olivolja.