Go Back

One pot wonder med riven blomkål, lax och räkor

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 2

Ingredienser

  • 0,25 blomkålshuvud
  • 1 bit purjolök ca 100 g
  • 0,5 msk smör och neutral rapsolja till stekning
  • 200 g spaghetti
  • 6 dl vatten
  • 250 g lax skuren i stora tärningar
  • 50 g skalade räkor
  • 2 msk creme fraiché
  • 2-3 msk riven parmesan
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Ansa och riv blomkålen grovt, strimla purjolöken tunt.
  • Fräs blomkål och purjo i smör och rapsolja.
  • Slå på vattnet och lägg i pastan. Koka i ca 7-8 minuter.
  • Tillsätt creme fraiché och låt koka upp igen. Smaksätt med salt och peppar
  • Lägg i laxen och lägg på ett lock. Låt stå 1-2 minuter.
  • Lyft på locket och lägg på räkorna och strö över parmesan. Servera direkt ur pannan!