Tillbaka

Grillad tomatsoppa med olivbruschetta

Servings: 4 portioner

Ingredienser

Soppa

  • 8 medelstora kvisttomater
  • 3 röda spetspaprikor
  • 1 gurka
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • Tabasco, salt och pressad citronsaft till smaksättning

Bruschetta

  • 1 Ciabatta
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 1 dl hackade gröna oliver
  • Basilikablad till servering

Instruktioner

Soppa

  • Dela och gnid in 5 tomater och paprikan med lite olivolja, grilla grönsakerna tills dom blir rostade och mjuka.
  • Skala och skär ner gurka, schalottenlök och dom sista tomaterna i mindre bitar och lägg i en mixer.
  • Tillsätt olivoljan samt äppelcidervinäger. Blanda runt och tillsätt nu dom grillade grönsakerna.
  • Mixa soppan (gärna lite grovt för en härlig chunky konsistens). Smaksätt soppan med salt, citronsaft och tabasco.
  • Servera soppan med olivbruschetta, några stänk av en god olivolja och plockade basilikablad.

Bruschetta

  • Skiva brödet och gnid in det med vitlök och olivolja, grilla på båda sidor tills det blir frasigt.
  • Skeda över oliver och olivolja på Bruschettas och garnera med basilika!