Skär köttet i grova bitar om cirka 5 × 5 cm. Bryn köttbitarna i smör i en stor emaljerad kastrull, strö över mjölet och låt köttet få en fin yta.
Koka ur grytan med ungefär 2 dl vatten och lite av rödvinet så du får med alla goda mustiga steksmaker.
Skala morötter, lök och vitlök. Dela löken i åtta klyftor och krossa vitlöken med handen. Skär moroten och sidfläsket i grova bitar.
Bryn sidfläsket, morötterna, löken och vitlöken med tomatpurén.
Lägg över allt i grytan och häll på resterande rödvin och vattnet. Låt koka upp och lägg i timjankvistar och lagerblad. Sjud sedan sakta i 2–2 ½ timme tills köttet är mjukt och mört och såsen kokat ihop sig lite grann.
Under tiden, skala och bryn smålökarna med champinjonerna i smör. Slå på lite av spadet från grytan och låt det sjuda tills löken blir mjuk.
Blanda till sist ner lök och svamp i grytan vid servering och smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med potatispuré gjord på mandelpotatis, det gillar jag.