Go Back

Glödgrillade blåmusslor och mojo rojo 

Måltid: Tillbehör, Tilltugg & Godis
Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 8 skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk chilipulver anchochili
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 ½ dl olivolja
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 1 kg blåmusslor
  • flingsalt

Instruktioner

Börja med mojon!

  • Kör vitlök, chilipulver, tomatpuré, paprikapulver, spiskummin och 1 tsk salt i en matberedare tills en slät pasta bildats.
  • Med maskinen igång, ringla i oljan och kör till en grov sås. Smaka av med vinäger och salt.

Musslor!

  • Tänd en fin glödbädd av träkol i grillen.
  • Skrubba och skölj musslorna, släng de som är trasiga eller öppna.
  • Lägg musslorna i en nätsil och ställ silen direkt i glöden – grilla ett par minuter tills de har öppnat sig och fått en ordentlig grillsmak. Skaka runt ordentligt och täck med ett lock om du vill ... Det går fort om grillglöden är het.
  • Lägg upp musslorna på ett fat, dippa varje mussla i lite mojo rojo när ni käkar. Svep!