Go Back

Chèvre Chaud med mandel & druvor

Måltid: Tillbehör
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 stor baguette gärna en från igår, alltså inte pinfärsk
  • 50 g smör
  • 250 g chèvre
  • 4 msk lönnsirap
  • ½ ask gröna druvor (150 g)
  • 1 dl rostad marconamandel
  • 1 påse rucola (70 g)
  • 1 citron
  • ½ dl olivolja
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250 grader grill.
  • Dela baguetten på mitten och dela den sen längs med så du får fyra halvor.
  • Smöra brödet och ringla över lite olivolja, salta och peppra. Placera två större bitar chèvre på varje macka.
  • Rosta generöst i ugnen tills osten har fått en gyllenbrun yta och brödet blivit rostat. Ta ut och ringla över lönnsirapen.
  • Halvera druvor och mandlar, hacka rucolan. Blanda med rivet citronskal, citronsaft och olivolja. Salta och peppra.
  • Lägg salladen på toasten och servera med en korv eller som den är.