Go Back

Melanzane med lökörtsallad

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 zucchini
  • 1 burk tomatsås (425 g)
  • 0,5 knippe basilika
  • 1 mozzarella (125 g)
  • 1,5 dl riven parmesan
  • olivolja och salt

SALLADSDRESSING

  • 0,25 huvud grönsallad
  • 1 knipplök
  • 1 knippe kruspersilja
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl rapsolja
  • saften från 1 citron
  • tabasco och salt

TILL SERVERING

  • resten av salladen till dressingen, basilikablad och lite skalad silverlök

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  • Skiva auberginer och zucchini i 0,5–1 cm tjocka skivor, salta dem och lägg i en skål. Låt stå sisådär 30 minuter.
  • Bryn/stek aubergineskivorna i omgångar i en torr stekpanna tills de får färg. Tillsätt sen lite olivolja mot slutet. Japp, ni hörde rätt, torr stekpanna! Fin färg får de i en torr het panna, olivoljan i slutet är för smaken.
  • Varva aubergine, zucchini, tomatsås, basilikablad, skivad mozzarella och parmesan i en smord ugnsform. Spara lite parmesan till toppen.
  • Kasa in i ugnen och tillaga ca 25 minuter.

UNDER TIDEN...

  • Blanda alla ingredienser till dressingen, mixa med en stavmixer till en grön, slät och lite tjockare dressing.
  • Bryt resterande sallad i bitar och blanda med basilika och dressing.
  • Toppa salladen med tunt skivad silverlök.