Go Back

Mjölkstuvade makaroner

Måltid: Huvudrätt, Tillbehör
Portioner: 4

Ingredienser

  • 5 dl makaroner
  • 1 liter mjölk, 3%
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • Massor med nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Koka upp hälften mjölken med 30 g av smöret sakta på medelhög värme.
  • Tillsätt makaroner och salt. Låt koka på svag värme under ständig omrörning i ca 12-15 minuter.
  • Tillsätt den resterande mjölk lite i taget under kokningen och rör om hela tiden så stuvningen inte sätter sig i botten. Samma tänk som när du gör en risotto.
  • När makaronerna är al dente och såsen blivit krämig så dundrar du på med svartpeppar och lite extra salt.
  • Lägg upp på tallrikar och klicka över resterande smör på toppen. Servera direkt med tex din stekta favoritfalukorv.