Go Back

Köttfärslimpa med plommon

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 hungriga

Ingredienser

  • 1 skiva mjukt vitt bröd
  • 1 skalad gul lök
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 200 g katrinplommon
  • 1 tsk salt
  • 600 g blandfärs (70 % fläsk, 30% nöt)
  • 2 paket bacon à 140 g
  • Nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Skär bort kanterna på brödet och finhacka löken.
  • Lägg brödet i en bunke och tillsätt lök, mjölk, ägg, senap, worcestershiresås, plommon, salt och peppar. Låt brödet ”sågga” ca 15 minuter, dvs bli mjukt. Allt ska bli en homogen röra.
  • Blanda i färsen. Låt nu färssmeten svälla som man säger, smakerna ska bli kompisar och konsistensen fastare, ge det 20 minuter i alla fall.
  • Forma färsen till en limpa i en ugnsform eller på en plåt och linda in den tajt med baconet så det täcker.
  • Stek köttfärslimpan i ugnen 35–40 minuter. Servera gärna med ättiksgurka och potatismos.