Börja med lingonen. Låt frysta lingon tina. Blanda sedan lingon och socker och låt stå i cirka 20 minuter.
Skär fläsket i fina tärningar. Skala och finhacka löken. Bryn lök och fläsk ordentligt i olja eller smör i en stekpanna. Smaksätt med kryddpeppar.
Forma två tumtjocka längder av degen och skär dem i 2 cm tjocka skivor. Rulla varje skiva till en liten boll. Tryck till i mitten med tummen, lägg i lite fyllning och täpp igen hålet genom att forma potatismassan runtom.
Koka upp rejält med saltat vatten i en stor kastrull. Lägg i kroppkakorna och låt dem koka tills de flyter upp till ytan. Ta upp dem med en hålslev.
Rör smöret lite fluffigt. Eller rör inte alls utan bara klicka ut det rumsvarma smöret på de varma kroppkakorna.
Ät kroppkakorna varma med smör och rårörda lingon.