Värm ugnen till 230°.
Lös upp jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet och blanda med citronskal och mjöl. Arbeta degen i matberedare eller för hand i 10–15 minuter. Häll i saltet och arbeta degen i ytterligare några minuter. Låt degen jäsa övertäckt i 2 timmar (eller i kylen över natten).
Dela degen i två delar och knåda varje del till en degbulle. Låt dem vila i 5 minuter.
Kavla ut en degbulle i taget till en platt kaka. Hyvla osten till fyllning 1 över den ena, lägg på skinka, paprika och örter och ringla över lite olivolja. Smula grönmögelosten till fyllning 2 över den andra och strö sedan ut nötter och sultanrussin.
Rulla ihop till två rullar och nyp ihop i ändarna så att osten inte rinner ut när bröden gräddas. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite mjöl eller polenta över dem och låt jäsa i ytterligare cirka 1 timme under en fuktig handduk eller plastfolie.
Sätt in bröden mitt i ugnen och sänk värmen till 200°. För att få en god skorpa kan du slänga in 0,5 dl vatten på ugnens botten och sedan stänga luckan snabbt. Ångan från vattnet gör att brödet blir knaprigt och gott. Grädda i cirka 35 minuter. Låt svalna något före servering.