Go Back

Ugnsbakad butternutpumpa med ricotta och salvia

Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 medelstor butternutpumpa
  • 100 g Västerbottenost eller Kvibille blåmögelost
  • 4 msk ricotta
  • saften från 0,5 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk lönnsirap eller ljus sirap
  • 2 kvistar färsk salvia
  • salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°.
  • Dela pumpan på längden och gröp ur kärnhuset. Lägg pumpan i en ugnsfast form.
  • Blanda ost och ricotta och fördela osten i urgröpningen efter kärnorna. Pressa över citronsaft och ringla över olivolja och sirap. Toppa med plockade salviakvistar och salt och peppar.
  • Baka i ugnen i 35–40 minuter tills osten har fått fin färg.
  • Servera på julbordet eller som tillbehör till exempelvis stekt kycklingbröst eller på en buffé.