Go Back

Flygande Zia

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 - 2 små bananer
  • 140 gr bacon
  • 1 liten purjolök
  • 500 g kycklingfärs
  • 2,5 msk gul currypasta Jag använde Patak`s Tikka Masala curry paste
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • Oliv eller rapsolja till stekning
  • salt
  • 1 dl hackade salta jordnötter
  • 1 ask kryddkrasse
  • Kokt jasminris till servering

Instruktioner

  • Skala och skär bananen i grova bitar.
  • Skölj och skär ner purjolöken i tjocka skivor och strimla baconet grovt.
  • Stek bananen gyllengul i lite olivolja. Lyft upp och lägg åt sidan.
  • Lägg i baconet i stekpannan och stek knaprigt.
  • Tillsätt purjolök och kycklingfärsen. Fräs alltsammans 3-4 minuter till och tillsätt 2 msk currypasta.
  • Slå på vatten och grädde, låt det hela koka in 2-3 minuter tills såsen blir krämig. Smaksätt med salt.
  • Lägg i den stekta bananen och låt den sjuda med sista minuten. Toppa med klippt krasse och hackade jordnötter.
  • Servera med jasminris.

Anteckning

Vill du köra lite 80-tal så packa det varma riset i en kopp smord lätt med olivolja och stjälp upp snyggt på tallrikar.