Ta bort skinnet (plasten) på falukorven, dela den på längden och skiva den sedan så att du får bitar som ser ut som halvmånar.
Skär den starka korven på snedden i cirka 1 cm tjocka skivor.
Skala och hacka löken eller riv den på ett rivjärn. Häll av lagen från burken med paprika och skär paprikan i skivor (ju fulare skivor, desto godare!).
Hetta upp olivoljan i en kastrull. Lägg i löken och paprikan och fräs i ett par minuter. Rör om då och då med en sked eller gaffel. Lägg i alla korvbitar, blanda runt och fräs i några minuter till.
Häll i de krossade tomaterna och grädden och rör om. Sänk värmen och låt såsen småputtra i 20 minuter.
Koka riset medan stroganoffen puttrar: Skölj riset noga i kallt vatten i en sil. Lägg riset i en kastrull och häll i oljan, saltet och kryddorna. Värm och rör om.
Häll på vattnet och lägg på ett lock. Låt riset koka upp och sänk sedan värmen. Riset ska sjuda (det ska röra sig lite i kastrullen, men inte bubbla) i 20 minuter.
Servera korv stroganoffen med det marockanska riset.