Go Back

Korv Stroganoff med med marockanskt ris

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 200-300 g stark korv t.ex. salsiccia eller chorizo (ca 3 korvar)
  • 3 små gula lökar
  • 250 g grillad hel paprika
  • 1 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt

Marockanskt ris

  • 3 dl basmatiris
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 krm malda nejlikor
  • 6 dl vatten

Instruktioner

  • Ta bort skinnet (plasten) på falukorven, dela den på längden och skiva den sedan så att du får bitar som ser ut som halvmånar.
  • Skär den starka korven på snedden i cirka 1 cm tjocka skivor.
  • Skala och hacka löken eller riv den på ett rivjärn. Häll av lagen från burken med paprika och skär paprikan i skivor (ju fulare skivor, desto godare!).
  • Hetta upp olivoljan i en kastrull. Lägg i löken och paprikan och fräs i ett par minuter. Rör om då och då med en sked eller gaffel. Lägg i alla korvbitar, blanda runt och fräs i några minuter till.
  • Häll i de krossade tomaterna och grädden och rör om. Sänk värmen och låt såsen småputtra i 20 minuter.
  • Koka riset medan stroganoffen puttrar: Skölj riset noga i kallt vatten i en sil. Lägg riset i en kastrull och häll i oljan, saltet och kryddorna. Värm och rör om.
  • Häll på vattnet och lägg på ett lock. Låt riset koka upp och sänk sedan värmen. Riset ska sjuda (det ska röra sig lite i kastrullen, men inte bubbla) i 20 minuter.
  • Servera korv stroganoffen med det marockanska riset.