Go Back

Hallonsufflé

Måltid: Efterrätt
Portioner: 4 suffleér

Ingredienser

Hallonkräm

  • 150 g hallonpuré (mixade hallon som passeras genom sil)
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk citronsaft, färskpressad

Maräng

  • 3 normalstora äggvitor äggvita
  • 1 tsk citronsaft
  • 50 g strösocker

Övrigt

  • Smör och strösocker till att fodra formar med
  • Florsocker till att pudra med
  • Extra hallonpure/sås till servering

Instruktioner

  • Sätt din gasugn i husvagnen på 225 grader.
  • Blanda ihop hallonpuré, potatismjöl och citronsaft i en kastrull. Låt koka upp under vispning tills det blir en tjock kräm. Låt svalna.
  • Vispa äggvita och en skvätt citronjuice till ett fast och vitt skum.
  • Tillsätt strösocker lite i taget och vispa till en fast och slät maräng.
  • Smöra 4 suffléformar. Häll i lite strösocker och "fodra" formarna med det.
  • Blanda ner 1/3 av marängen med hallonkrämen med en visp. Vänd sedan försiktigt ner resten av marängen med en slickepott och var försiktig så det blir en fluffig tjock kräm
  • Fyll formarna till kanten med hallonmarängen. Jämna ut ytan med en bakpalett eller matkniv. Dra sen rent kanten på formen med ditt finger så kanten blir helt ren (annars får sufflen ”nackspärr ” och kanske reser sig lite snett).
  • Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills de rest sig ordentligt. Pudra över florsocker och servera med extra hallonsås att hälla ner i sufflén vid servering .