Go Back

Jordärtskockssoppa med miso

Måltid: Förrätt, Huvudrätt, Soppa
Portioner: 4

Ingredienser

  • 800 g jordärtskockor
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja till stekning
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk misopasta
  • 1,5 liter grönsaksbuljong
  • 2 msk creme fraiche

Till servering

  • Tunt hyvlad jordärtskocka dressad med olivolja, färsk timjan och limejuice

Instruktioner

  • Skala och skär skockorna i mindre bitar.
  • Skala och skiva lök och vitlök.
  • Fräs skockorna tillsammans med löken och vitlöken olivolja.
  • Häll på vitt vin och koka nästan in helt. Fortsätt att ösa på med buljong, misopasta och koka upp.
  • Koka tills skockorna blivit mjuka, tar ungefär 15–20 minuter om ni inte tok-kokar.
  • Mixa soppan slät med creme fraiche. Smaka av med ev lite mer miso och vitt vin.
  • Servera soppan med den marinerade jordärtskockan.