Go Back

Rostad sötpotatissoppa med cashewcreme

Måltid: Förrätt, Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 3 röda spetspaprikor
  • 1 röd chili
  • 2 skalade lökar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 burk kokosmjölk + 2 burkar vatten (ca 800 ml)
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Salt och nymalen svartpeppar

Cashewkräm

  • 250 g (ca 3 dl) naturella cashewnötter (blötlagda i minst 5 timmar eller gärna över natten)
  • 2 lime
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl vatten

Instruktioner

Soppan

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Skala potatisen och dela ner den i klyftor/mindre bitar.
  • Halvera paprikorna och ta ut kärnhuset.
  • Skär chilin rakt över med kärnhuset och allt. Klyfta löken och krossa vitlöken.
  • Lägg allt i en ugnsfastform, häll över olivoljan och salta och peppra.
  • Rosta i ugnen tills allt är mjukt.

Under tiden...

  • Häll av cashewnötterna och lägg i mixer. Ju starkare mixer du har desto finare och fluffigare kräm, så kanske dags att investera (vad vet jag).
  • Pressa över limesaft och mixa järnet, späd med vatten och smaka av med salt .Krämen ska bli som en slät hummus i konsistens.

Tillbaka till soppan

  • Koka upp kokosmjölk, vatten och vinäger i en kastrull.
  • När alla grönsakerna är mosiga och rostade, lägg upp dem i ett mixerglas och häll på kokosmjölken.
  • Mixa soppan slät. Allt ska ner i mixern, oljan och hela alltet.

Anteckning

Glöm inte att blötlägga nötterna på morgonen innan du drar till skolan eller jobbet.