Go Back

Lax med ingefära, krasse och sesamvinägrett

Måltid: Lunch, Sallad, Tillbehör
Portioner: 4

Ingredienser

  • 300 g pinfärsk laxfilé i hel bit
  • 1 ask ärtskott
  • 1 bunt blomkrasse gärna med extra blommor till garnering
  • 1 liten burk inlagd japansk ingefära (gari)
  • Sesamvinägrett
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk japansk soja eller tamari
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk neutral olja t ex majs- eller rapsolja

Instruktioner

  • Skär laxen i tunna skivor rakt ner och igenom, som du skivar bröd fast tunnare. (Inga laxskivor à la 70-talet, tack 🙂
  • Lägg ut skivorna på en planka, en stor skärbräda eller ett fat. Fördela ärtskotten på laxen och klipp över krassen.
  • Blanda vinägretten.
  • Lägg ut cirka 2 msk av den inlagda ingefäran på laxen. Skvätt över sesamvinägretten och toppa med krasse och gärna några fina blommor.

Anteckning

Hacka resten av ingefäran och använd till att smaksätta kokt ris med. Jättegott!