Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och strimla den röda chilin (tvätta sedan händerna noga!).
Krossa citrongräset genom att banka på det med en liten hammare (ja, du läste rätt, det är för att få fram smaken).
Skala och finhacka ingefäran (det ska bli ca 2 msk).
Häll olja i en stor kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära, chili, citrongräs och kaffirlimeblad. Fräs allt i 2 minuter, tills löken blir mjuk. Den ska inte få färg.
Dela och pressa limen. Häll kokosmjölk, vatten, limesaft, salt och fisksås i kastrullen och sjud soppan i 15 minuter. Ta av kastrullen från värmen och låt soppan stå och dra i 5 minuter.
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Koka upp soppan igen, lägg i kycklingen och sjud i 10 minuter. Lyft upp och skär i en kycklingbit för att se om den är färdig; köttet för inte vara rosafärgat. Tänk på att kaffirlimebladen inte går att äta, de är bara till för att ge smak!