Go Back

Stekt bläckfisk

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 250 g hela små bläckfiskar, gärna frysta
  • 1 schalottenlök + 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 skiva ljust bröd, gärna manitobabaguette
  • salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • citron till servering

Instruktioner

  • Rosta brödet i en het panna med lite olivolja, bryt brödet i bitar och lägg åt sidan.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja tills de blir mjuka.
  • Öka värmen och lägg i bläckfisken. Fortsätt att steka i 2–3 minuter på hög värme tills den känns spänstig och rullar ihop sig. Smaksätt med salt och peppar.
  • Vänd ner brödbitarna och pressa över citron. Servera direkt ur pannan.