Go Back

Blodgrape- & granatäppelsorbet

Måltid: Efterrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 0,5-0,75 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 4-6 granatäpplen
  • 4,5 dl färskpressad granatäppeljuice
  • 2,5 dl färskpressad blodapelsinjuice
  • 1 äggvita, lätt uppvispad
  • granatäppelkärnor till garnering

Instruktioner

  • Skär ett snitt längs vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull. Koka upp vatten, socker, vaniljfrön och stång och låt sockret smälta. Ställ åt sidan för att svalna.
  • Pressa saften ur 3–4 granatäpplen (använd resten till garnering).
  • Blanda sockerlagen med saft, juice och äggvita. Häll massan i en glassmaskin och kör tills sorbeten är fryst och smidig.
  • Skär antingen av ett lock på granatäpplena och kärna ur dem, eller dela dem så att du får flera halvor. Det blir minst stänk om du håller granatäpplet under vatten i en bunke när du pillar ut kärnorna.
  • Fyll de urgröpta skalen med sorbet och ställ in i frysen. Vid servering, garnera med granatäppelkärnor (de som blir över kan du frysa in eller strö över en sallad).