Go Back

Amerikanska pannkakor med lönnsirapssås

Måltid: Efterrätt, Frukost
Portioner: 4

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl ca 4 dl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 3 msk smält smör
  • smör till stekning
  • eventuellt lite vispad grädde

Lönnsirapssås

  • 50 g muscovadosocker
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 dl lönnsirap

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till lönnsirapssåsen i en kastrull och låt småkoka i cirka 20 minuter.
    50 g muscovadosocker, 50 g smör, 1 dl vispgrädde, 1,5 dl lönnsirap
  • Blanda under tiden mjöl, bakpulver, salt och socker till pannkakorna.
    250 g vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 0,5 tsk salt, 3 msk strösocker
  • Vispa ägget och mjölken lätt. Rör ner det smälta smöret och blanda med de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och låt den sedan vila i några minuter.
  • Värm upp en stekpanna med en klick smör. Klicka ut smeten och stek några små pannkakor i taget på medelvärme tills de blir gyllenbruna. När ytan blir bubblig är det dags att vända och steka andra sidan.
  • Servera pannkakorna med såsen och, om du vill, en klick vispgrädde.