Go Back

Pasta med tonfisk, mozzarella och karamelliserad citron

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 2 dl grova brödbitar gärna surdegsbröd
  • 1 citron
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 burkar tonfisk i olja à 200 g
  • 2 påsar mozzarella à 125 g
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
  • Rosta under tiden brödet i ugnen på 225° eller i en stekpanna med lite olivolja. Lägg åt sidan.
  • Dela citronen och stek den i en het stekpanna tills den blir vackert gyllenbrun och karamelliserad av fruktsockret. Lägg citronen åt sidan.
  • Häll den avrunna pastan i stekpannan och rör ner rödlöken, vitlöken och lite av oljan från tonfiskburkarna.
  • Lägg upp pastan på ett fat. Fördela mozzarellan, tonfisken i mindre bitar och brödet över pastan. Salta, peppra och pressa den karamelliserade citronen över. Servera direkt.