Go Back

Citronfromage med färska bär

Måltid: Efterrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 1 dl grekisk yoghurt 10 %
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 liter blandade bär till garnering

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ett par minuter.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna och hälften av sockret vitt och pösigt i en bunke.
  • Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull med någon matsked vatten. Låt smälta på svag värme. Tillsätt citronskal och citronsaft och vänd sedan ner i äggsmeten. Blanda väl och låt svalna.
  • Vispa äggvitorna med resten av sockret till en maräng.
  • Vispa snabbt ihop yoghurt och grädde tills det tjocknar. Vänd försiktigt ner gräddvispet i den svala citronkrämen. Avsluta med att vända ner marängen till en luftig fromage.
  • Fördela fromagen i portionsglas och låt stå i kylen i 30–40 minuter.
  • Toppa med färska bär och servera.