Go Back

Surkålsdolmar à la Nada

Måltid: Huvudrätt

Ingredienser

  • 600 g fläskfärs
  • salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • 2 dl kokt ris
  • 1 helt surkålshuvud med stammen bortskuren
  • smör och olja till stekning

Kryddbuljong

  • 1 stor hackad gul lök
  • 2 korvar i skivor
  • 1,5 tsk malen koriander
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 msk malen kardemumma
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175°. Fräs lök, korv och kryddor till buljongen i smör. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med i ett par minuter. Häll på vattnet och sjud i cirka 15 minuter.
  • Fräs färsen lätt utan att den blir genomstekt. Krydda med salt och peppar. Blanda färsröran med riset.
  • Plocka av kålbladen. Lägg lite färs i mitten på varje blad och rulla ihop. Lägg dolmarna tätt i en smord form. Häll över buljongen och tillaga i ugnen i cirka 40 minuter.
  • Servera med gott bröd och gräddfil.