Go Back

Lax med örter, hyvlad zucchini och kålrabbi

Måltid: Förrätt, Tillbehör
Portioner: 4

Ingredienser

  • 300-400 g pinfärsk laxfilé i hel bit
  • 1 kålrabbi
  • 0,5 zucchini
  • 2 nypor salt
  • lite färskpressad citronsaft
  • 1 rejält knippe ärtskott

Dressing

  • 5 msk olivolja
  • 3 msk färskpressad citrinsaft
  • 1 msk japansk tamarisoja
  • nymald svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Skär laxen i tunna skivor. Lägg ut skivorna på en stor skärbräda (eller på en saltsten om du har en sådan).
  • Skala och skiva kålrabbi och zucchini tunt med mandolin. Lägg upp i en skål, strö över ett par nypor salt och pressa över lite citronsaft. Blanda runt och låt kålrabbin och zucchinin marinera i 5–10 minuter tills de är mjuka.
  • Varva lax och grönsaker på skärbrädan eller stenen.
  • Blanda alla ingredienser till dressingen och smaksätt med svartpeppar.