Go Back

Torsk i folie med ärtstomp och fänkål

Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 800 g frusen torskfilè eller färsk om ni föredrar ☺
  • 1 fänkål
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citron
  • 10-12 cocktailtomater
  • 1 vitlök
  • salt och vitpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • Aluminiumfolie

Ärtstomp med rostad vitlök

  • 300 g frysta gröna ärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 små schalottenlökar
  • 1 kruka mynta
  • Havssalt svartpeppar från kvarn.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200-225 grader.
  • Tina torskfilèn och skär till i större bitar. Skiva fänkålen och schalottenlöken, skiva citronen tunt, halvera tomaterna och skiva vitlöken.
  • Riv 4 stora ark av dubbelt folie, nyp upp kanterna litegrann så det inte rinner över när man lägger i ingredienserna.
  • Fördela ingredienserna på arken, avsluta med att klicka över smöret och ringla över olivolja. Salta och peppra.
  • Riv några fler folieark och lägg ovanpå paketen. Nyp så att ingen vätska rinner ut.
  • Sätt in torskpaketen mitt i ugnen ca 20 minuter .

Ärtstomp

  • Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och finhacka schalottenlöken.
  • Hetta upp olivolja i en kastrull ,tillsätt vitlöken och låt den bli gyllenbrun och rostad i pannan.
  • Tillsätt ärtor,salt peppar låt det hela fräsa snabbt 1-2 minuter och tillsätt 3 msk vatten.
  • Låt vätskan koka in lite och tillsätt hackad schalottenlök. Stompa ärtorna till ett grovt mos.
  • Smaksätt med plockad eller hackad mynta och servera tillsammans med fisken.