Go Back

Pizzabullar med coppa di Parma och broccolipesto

Måltid: Lunch, Mellanmål
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 sats pizzadeg
  • 6-8 skivor coppa di Parma

Broccolipesto

  • 250 g broccoli ansad och skuren i bitar
  • 1 dl fint riven parmesan
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1,5 dl olivolja
  • salt
  • några stänk tabasco
  • 1 dl hasselnötter

Instruktioner

  • Värm ugnen till 250–275 grader. Sätt in en plåt i ugnen så att den blir varm under tiden.
  • Mixa broccoli, nötter, parmesan, vitlök och olja till en pesto. Salta och tillsätt några stänk tabasco.
  • Kavla ut pizzadegen något. Lägg den på ett bakplåtspapper, bred på mascarpone och pesto och täck med coppa.
  • Rulla ihop till en tjock rulle och skär i 3–4 cm breda bitar.
  • Lägg bitarna i smorda muffinsformar.
  • Grädda i 10–15 minuter, tills degen har en lite bränd skorpa.