Go Back

Soppa på vit burksparris med halloumitoast

Måltid: Soppa
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
 till stekning
  • 2 burkar vit sparris med spad à ca 350 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 150 g halloumi
  • 3-4 msk creme av gröna oliver (Zeta)
  • 0,5 kruka färsk basilika

Instruktioner

  • Skala och finhacka schalottenlöken och skiva vitlöken.
  • Sila av vätskan från sparrisen och skär ner dem i grova bitar.
  • Fräs lök, sparris och vitlöken med olivolja i en kastrull. Häll på sparrisspadet, grädde, mjölk, salt och saften från en halv citron. Låt soppan sjuda sakta i ca 15-20 minuter.
  • Dela halloumi i skivor, bred ut olivcremè på brödskivorna och lägg på halloumiost och basilka. Lägg ihop till dubbelmackor, grilla toasten i ett våffeljärn eller i smörgåsgrill tills brödet är frasigt och osten är smält. (Ett par minuter är lagom)
  • Mixa soppan slät med stavmixer. Häll upp den i djupa tallrikar, servera med alldeles nygrillad halloumitoast.