Go Back

Persikopaj med råkräm

Måltid: Efterrätt, Paj
Kök: Internationellt

Ingredienser

Pajdeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl blå vallmofrö
  • 1 ägg
  • 175 g smör

Mazarinfyllning

  • 50 g smör
  • 300 g mandelmassa riven
  • 1 dl rörsocker
  • 2 krm vaniljpulver eller 0 5 skrapad vaniljstång
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 5 små persikor eller nektariner i klyftor

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 220 grader. Blanda till pajdegen och lägg in i kylen i ca 20 minuter så den får vila och bli kall (lättare att kavla ut då).
  • Blanda samman smör, riven mandelmassa och socker till en smet.
  • Tillsätt vanilj vetemjöl och rör ner ett ägg i taget tills smeten blir jämn och smidig.
  • Kavla ut degen till ca 4 mm mellan dubbel plastfilm, fodra pajformen eller en stekpanna med degen.
  • Fördela mazarinsmeten i formen och tryck ner klyftor av frukten i smeten.
  • In i ugnen i cirka 10 minuter och sen sänker ni värmen till 180 grader och fortsätter grädda av pajen i 30 minuter till.
  • Ta ut och låt svalna innan servering, servera med råkräm.