Go Back

Savojkål med cannellinibönor och ricotta

Måltid: Lunch
Portioner: 4

Ingredienser

  • 6-7 st savojkålsblad
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 30 g bladpersilja
  • 200 g vita cannellinibönor, kokta kokta
  • Rivet skal från 0,5 citron
  • 100 g ricotta
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja

Instruktioner

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Riv kålen slarvigt i grövre bitar. Skär ner persiljestjälkarna fint och plocka bladen.
  • Svetta lök, persiljestjälkar och vitlök i olivolja. Tillsätt kål och bönor låt sautera i 1-2 minuter med löken och slå på buljong.
  • Låt småkoka ca 10 minuter under lock tills kålen är mör. Späd eventuellt med mer buljong under tiden.
  • Smaka av med salt, peppar, rivet citronskal och hackad persilja, lägg upp på tallrikar.
  • Skeda över ricotta och avsluta med ringel av olivolja. Servera direkt!