Go Back

Hummer med grönkål och gräddressing

Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 humrar kokta
  • 3 knippe grönkål
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • Krutonger av surdegsbröd
  • salt
  • olivolja

Gräddressing

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 kapsyl ättika 24%
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • vitpeppar

Instruktioner

  • Lägg grönkål i en bunke och stänk över lite olivolja och salt. Krama kålen med händerna tills den tappar spänsten.
  • Tillsätt finhackad schalottenlök och plockad persilja.
  • Blanda grädden med ättika, salt, peppar och socker till en krämig dressing.
  • Tillsätt dressing i kålen och blanda runt ordentligt. Skiva upp hummern i snygga bitar.
  • Arrangera grönkålen som en sallad med krutonger och hummer på tallrikar och servera.