Go Back

Råkost på kål med mormors dressing

Måltid: Sallad, Tillbehör

Ingredienser

  • 0,25 savojkål
  • 200 g grönkål
  • 1 fänkål
  • 0,5 citron
  • 0,5 tsk havssalt

Mormors dressing

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 kapsyl ättika 24%
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker

Instruktioner

  • Repa grönkålen, hyvla fänkålen tunt på mandolin, plocka och repa små remsor av savojkålen utan den tjocka mittnerven kommer med och lägg alltsammans på ett stort fat.
  • Salta och pressa över citronsaft, tvätta händerna och massera kålen ett par minuter med händerna så den blir mör och mjuk.
  • Rör samman grädden med ättika, salt och socker tills den tjocknar lätt och blir en krämig dressing.
  • Ringla över dressingen och blanda runt ordentligt så det täcker runt kålen.
  • Lägg upp på ett fat och servera direkt!