Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Ugnsbakad Portabello med ägg och vitlökssmör
Måltid:
Förrätt, Lunch, Tillbehör
Kök:
Internationellt
Ingredienser
4
st
portabello svampar
2
vitlöksklyftor
4
ägg
1
ask krasse
1
Lollo Rosso sallad
Salt
Peppar
Vinäger
75
g
rumstempererat smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 220 grader.
Riv vitlöken och blanda med smöret. Lägg svamparna med hatten nedåt på en plåt med smörpapper. Fördela ut smöret i ”hattarna”, salta och peppra.
Sätt in i ugnen tills smöret smält ca 10 minuter.
Ta ut och klicka i ett ägg i varje hatt. Balansera in svampen i ugnen igen och stek vidare i ca 10 minuter. Vitan ska sätta sig.
Strimla salladen och skvätt över 1 msk vitvinvinäger, salta. Servera till svampen.