Go Back

Ugnsomelett med zucchini och tomat

Måltid: Lunch
Kök: Internationellt
Portioner: 1 omelett (lunch till 2 personer)

Ingredienser

  • 1 bit purjolök 5 cm
  • 0,25 zucchini
  • 1 vitlöksklyfta hackad
  • 3 ägg
  • 150 g cocktailtomater
  • 2-3 msk keso till servering
  • Olivolja och sherryvinäger
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 200 grader.
  • Skär ner purjolök och zucchini i tärningar, hacka vitlöken.
  • Fräs lök och zucchini i lite olivolja 2-3 minuter. Vispa upp äggen med en gaffel och smaksätt med salt och peppar.
  • Häll över äggsmeten i stekpannan och skaka om. Sätt in i mitten av ugnen. Baka av i 6-8 minuter tills den puffar upp.
  • Gör en tomatsallad och ringla över med ett generöst självförtroende olivolja och sherryvinäger. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  • Lyft ut omeletten lägg på tomatsalladen och skeda över lite keso. Servera!