Ugnsomelett med zucchini och tomat
Måltid: Lunch
Kök: Internationellt
Portioner: 1 omelett (lunch till 2 personer)
- 1 bit purjolök 5 cm
- 0,25 zucchini
- 1 vitlöksklyfta hackad
- 3 ägg
- 150 g cocktailtomater
- 2-3 msk keso till servering
- Olivolja och sherryvinäger
- Salt och svartpeppar
Sätt ugnen till 200 grader.
Skär ner purjolök och zucchini i tärningar, hacka vitlöken.
Fräs lök och zucchini i lite olivolja 2-3 minuter. Vispa upp äggen med en gaffel och smaksätt med salt och peppar.
Häll över äggsmeten i stekpannan och skaka om. Sätt in i mitten av ugnen. Baka av i 6-8 minuter tills den puffar upp.
Gör en tomatsallad och ringla över med ett generöst självförtroende olivolja och sherryvinäger. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Lyft ut omeletten lägg på tomatsalladen och skeda över lite keso. Servera!