Go Back

One Pot Wonder

Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 små morötter
  • 2 stänger stjälkselleri
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör och neutral rapsolja till stekning
  • 1 bit ingefära, ca 3-4 cm
  • 1 msk stark currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk hela San Marzano tomater, klippta/mosade i bitar
  • 2 dl vatten
  • 250 g spaghetti
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Till servering

  • 1 bit fetaost dressad med olivolja god sherryvinäger och mycket svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Skala och skär ner morot och selleri i lagom stora bitar.
  • Fräs grönsakerna och vitlök i smör och rapsolja ett par minuter i en gryta.
  • Finhacka ingefäran och tillsätt i grytan tillsammans med currypastan.
  • Slå på kokosmjölk, mosade tomater och vatten och koka upp.
  • Tillsätt spaghetti och låt koka upp igen under lock. Låt puttra på svag värme i ca 8-9 minuter. Tips! Stäng av värmen de sista 2 minuterna och låt grytan stå med locket på så smakerna får sätta sig.
  • Ta av locket, blanda runt i grytan och smaksätt med salt och peppar. Lägg upp i djupa tallrikar och servera med marinerad fetaost.