Go Back

Lunchmacka med köttfärslimpa, ölbräserad lök och stekt ägg

Måltid: Lunch
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 skivor gott surdegsbröd
  • 4 skivor köttfärslimpa
  • 4 ägg

Ölbräserad lök

  • 3 gula lökar
  • 1 msk neutral rapsolja
  • 1 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • 2 msk smör
  • 2 tsk japansk soya
  • 2 dl öl (jag använde ljus lager)

Instruktioner

  • Skala och skär löken i tunna klyftor.
  • Bryn löken gyllene i en stekpanna med rapsolja.
  • Tillsätt en nypa socker och salt och låt sockret karamelliseras runt löken.
  • Tillsätt smör och soya och bryn löken lite till.
  • Slå på öl och låt alltsammans koka in i löken tills den blir mjuk och såsig.
  • Stek på brödet, köttfärslimpan och ägget. Bygg upp mackorna med löken i botten och ägget på toppen. Ät direkt!