Go Back

Kungsflundra fish ’n’ chips med remouladsås

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 8 flundrafiléer, ca 600 g
  • salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • 4 ägg
  • 2 dl maizena majsstärkelse
  • 0,5 liter majsolja till fritering
  • persiljekvistar

Remouladsås

  • 1 dl pickels
  • 3 msk fint strimlad purjolök
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 msk curry
  • havssalt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • färskpressad citron
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • citron att pressa över

Instruktioner

  • Hacka pickelsen till såsen.
  • Skölj purjolöken och skiva den tunt.
  • Blanda pickels, purjolök, majonnäs och crème fraiche i en skål. Rör ner curryn.
  • Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft och toppa med den rivna pepparroten.
  • Vispa ihop ägg och maizena till en jämn smet.
  • Hetta upp rikligt med olja i en kastrull.
  • Salta och peppra flundrafiléerna, doppa dem i smeten och fritera dem sedan i 3–4 minuter tills de kryllar sig och blir gyllenbruna. Doppa även persiljan i smeten och fritera snabbt.
  • Servera med remouladsås och citronhalvor, och gärna med krispiga pommesfrites. Varför inte på tidningspapper?