Skär ner kålen i grova bitar, bryn kålen i lite smör och rapsolja.
Smaksätt med salt och vitpeppar.
Finhacka löken, blanda färsen med lök, vitt bröd, ägg, mjölk, till en smet och smaksätt med senap, salt och vitpeppar.
Varva färsen och kålen i en smord ugnsform och täck med den brynta vitkålen. Ringla över sirap och öl och klicka över lite smör på toppen. Baka av i ugn cirka 35-40 min. Täck formen med alufolie de sista 10 minuterna om det blir för mycket färg på ytan.
Sila ner skyn/buljongen från kålpuddingen i en kastrull. Tillsätt grädden och koka upp. Låt koka ihop ett par minuter och red eventuellt av såsen med maizena utrört i lite vatten. Smaksätt med vinäger, salt och vitpeppar.
Servera med kokt potatis och rårörda lingon eller krösamos.
Anteckning
Blanka av såsen med en kula messmör. Servera med kokt potatis och krösamos eller rårörda lingon.