Go Back

Morotssoppa med tomat och ingefära

Måltid: Huvudrätt, Lunch

Ingredienser

  • 5 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk tsk
  • saften från 1 apelsin
  • saften från 1 lime
  • 5-6 körsbärstomater
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 avokado
  • 1 msk vallmofrön

Instruktioner

  • Skala morot, lök och vitlök. Slanta moroten, skär löken i klyftor och krossa vitlöken med knivbladet. Lägg allt i en kastrull tillsammans med olja och cayennepeppar. Häll på vatten så att det precis täcker. Salta. Koka upp och låt sjuda tills morötterna är mjuka.
  • Häll saften från citrusfrukterna i ett mixerglas eller i en matberedare. Skala och skiva ingefäran tunt och lägg i den och tomaterna. Tillsätt sedan morötterna med kokvattnet och mixa till en slät soppa. Sila soppan och salta eventuellt lite grann för att balansera syran.
  • Dela, kärna ur och skär avokadoköttet i bitar.
  • Häll upp soppan i djupa skålar och toppa med bitar av avokado och lite vallmofrön.