Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Inlagda rödbetor
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Nordiskt
Ingredienser
1,5
kg
rödbetor
Ättikslag
500
g
socker
3
dl
ättika 12%
4
dl
vatten
2
tsk
salt
Kryddsättning
0,5
dl
grovt stötta brödkryddor
2
msk gula senapsfrö
3-4
lagerblad
1
rejäl knippe krondill
Instruktioner
Koka rödbetorna mjuka och skala dem. Dela i halvor och låt svalna.
Blanda samman och koka upp ingredienserna till ättikslagen, låt svalna lite.
Varva betorna i en rengjord glasburk med kryddorna och krondillen.
test
Slå på lagen så det täcker och sätt på ett lock.
Låt betorna stå mörkt och svalt i kyl minst 3 dygn innan du njuter av dem.