Drick ditt morgonkaffe och ta sedan ut köttet, som då ska vara mjukt och mört.
Blanda allt till hojjsansåsen i en skål. Ställ åt sidan.
Blanda alla ingredienserna till pannkakorna till ensmet. Stek sedan pannkakor på svag värme i en stekpanna. Ibland tar jag lite, lite fett i pannan – om stekpannan råkar vara lite vissen behöver du ännu mer fett. Pannkakorna ska bli bleka och tunna.
Skala gurkan, ta bort och kasta kärnhuset och skär sedan gurkan i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg dem i en påse, strö över saltet och låt rimma i cirka 10 minuter. Smaka på gurkan och om den är för salt, skölj den lätt i kallt vatten.
Riv ingefäran och lägg den i en liten skål (eller riv den direkt ner i skålen). Blanda med olja och vinäger. Tillsätt gurkan och blanda om.
Lägg nu en pannkaka på tallriken, lite kött på den och så toppar du med gurka och hojjsansås.