Go Back

Vallmostekt ägg med tonfisk

Måltid: Lunch, Mellanmål
Kök: Internationellt
Keyword: Stekt ägg, Tonfisk
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 skivor skivor färsk tonfisk á 150 g 
  • 2 msk vallmofrö
  • Röd salladskål
  • Persilja
  • En tuss sherryvinäger till servering 
  • Olivolja och smör till stekning 
  • Havssalt, paprikapulver och svartpeppar till smak 

Instruktioner

  • Hetta upp en stekpanna. Salta och peppra tonfisken och halstra ett par minuter på varje sida.
  • Skär ner salladen och persiljan grovt och lägg upp på tallrikar.
  • Lyft över tonfisken på salladen.
  • Lägg en klick smör i samma panna som ni stekt fisken i, pudra över vallmofrö och låt dem poppa hastigt i smöret. Knäck över äggen och stek ”sunny side up”. Smaksätt med salt, peppar och paprika.
  • Stänk över lite vinäger på tonfisksalladen och toppa med det vallmostekta ägget. Hugg in!