Rosta svartpepparkorn i en het stekpanna utan fett, ca 3-4 minuter tills det börjar dofta ordentligt med peppar. Häll av dem i en mortel och krossa pepparn grovt.
Skiva vitlöken tunt. Hetta upp rejält med olivolja i samma stekpanna med vitlöken tills den blir rostad och gyllenbrun.
Tillsätt cocktailtomater och stek på alltsammans tills tomaterna blir mjuka och mosiga i olivoljan. Smaksätt med citronsaft och salt.
Koka spagettin i saltat vatten med 2-3 remsor citronskal i. Dra av 2 minuter på rekommenderade koktiden.
Tillsätt spagetti i stekpannan med tomat och vitlök. Rör runt och tillsätt ca 2,5 dl av pastavattnet tillsammans med riven pecorino. Stäng av värmen och lägg på ett lock.
Låt pastan sätta sig och osten smälta och bli krämig. Smaka av med generösa mängder med rostad svartpeppar.
Lägg upp på tallrikar och toppa med mer ost och svartpeppar.