Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Äppelkompott med rosengeranium och vanilj
Måltid:
Efterrätt, Mellanmål
Ingredienser
3
kg
svenska äpplen
(Vi använde Discovery)
2
dl
vatten
1,5
dl
socker
(Eftersom äpplena är söta så behövs inte mer tycker jag ☺)
Juice från 1,5 citron
6-8
blad rosengeranium
(Dr Westerlunds blomma)
0,5
urskrapad vaniljstång
Instruktioner
Dela och kärna ur äpplena men behåll skalet på ( ör en fin rosaröd färg på kompotten).
Lägg äpplena i en kastrull tillsammans med vatten, pressad citronsaft och socker.
Koka upp under lock, tillsätt geranium och vanilj och låt sjuda på svag värme 8-10 minuter eller tills äpplena blivit mosiga.
Ta av locket och koka ihop kompotten lite till. Låt svalna och häll upp på burk.